Internet en interactieve TV 336x280
Internet en interactieve TV 336x280
  / /

Culinair

 • Jan 01 2021

  Ons land gelooft in waterstof, maar is dat verstandig?

  Ons land krijgt 5,95 miljard euro uit het Europees herstelplan om onze economie na corona weer op de rails te krijgen. Heel wat geld daarvan wil ons land investeren in waterstof, want België is een koploper op dit vlak. Waarom? ?

 • Jan 01 2021

  Verpleegkundige slaakt noodkreet: ‘Niet op café kunnen ben ik beu. Maar elke dag dat pak aantrekken ook!’

  ‘Beste mensen, mogen ook wij, zorgverstrekkers, het beu zijn? Alstublieft, denk aan de gevolgen van je gedrag. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor al wie je dierbaar is.’ Yan Zeng, verpleegkundige op de afdeling intensieve zorg van het UZ Leuven, slaakt een noodkreet.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Jan 01 2021

  Cartoon van de dag - januari 2021

  Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

 • Jan 01 2021

  Voor het eerst meer hernieuwbare dan fossiele elektriciteit in EU

  Voor het eerst is in de Europese Unie meer elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare energiebronnen dan uit fossiele brandstoffen, zo blijkt uit een studie van de denktanks Agora Energiewende en Ember.

 • Jan 01 2021

  Wanten van Bernie Sanders brengen geld op

  Bernie Sanders ging tijdens de eedaflegging van Amerikaans president Joe Biden met heel wat aandacht lopen door zijn outfit. Een foto van de onderuitgezakte senator, ingeduffeld en met opvallende wanten, ging over de tongen. Dat momentum laat Sanders niet aan zich voorbij gaan, pulls en T-shirts met zijn beeltenis worden verkocht voor het goede doel.

 • Jan 01 2021

  Oxfam: ‘Pandemie doet economische ongelijkheid bovenmatig toenemen’

  De 1.000 rijkste mensen ter wereld kunnen al hun covid-19-verliezen in een recordtijd van negen maanden terugverdienen. De armste mensen zouden echter meer dan tien jaar nodig hebben om van de economische gevolgen van de crisis te herstellen, staat in een nieuw Oxfam-rapport.

 • Jan 01 2021

  ‘Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen’

  De Amerikaanse president Joe Biden gaat maandag de reisbeperkingen voor Europeanen verlengen, zo melden verscheidene Amerikaanse media zondag. Om de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus buiten te houden, zal ook het inreizende verkeer uit Zuid-Afrika sterk beperkt worden.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Jan 01 2021

  Britse coronavariant bereikt Australian Open

  Drie van de tien covid-positieve ‘bubbelbewoners’ op de Australian Open hebben de Britse mutatie van het coronavirus. De drie betrokkenen – twee mannelijke dertigers en een mannelijke vijftiger – komen uit de entourage van de tennisspelers.

 • Jan 01 2021

  Coronablog | Onderwijsspecialist Dirk Van Damme wil sluiting scholen: ‘Beter korte pijn’

  Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.

 • Jan 01 2021

  Coronablog | Opnieuw scholen gesloten na uitbraak, dit keer in Antwerpen en Bekkevoort

  Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.

 • Jan 01 2021

  Het nieuwe testbeleid: wanneer ben je hoogrisicocontact en hoelang moet je in quarantaine?

  Vanaf vandaag, 25 januari, gelden nieuwe regels voor testen en quarantaine. Maar wanneer moet je je precies laten testen? En wanneer moet je in isolatie of quarantaine? Wij bundelen alle informatie.

 • Jan 01 2021

  Meyfroidt: ‘Cijfers scholen zorgwekkend, goed testbeleid erg belangrijk’

  Intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) kijkt bezorgd naar de stijgende ziekenhuisopnames. Al is hij ook blij dat die stijging serieus wordt genomen, zei hij maandagochtend op Radio 1. De coronacijfers in de scholen noemt hij zorgwekkend. Indien die openblijven, is een goed testbeleid noodzakelijk, klinkt het.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Jan 01 2021

  Mijnwerkers na veertien dagen gered uit mijnschacht

  In China zijn elf mijnwerkers gered nadat ze veertien dagen vastzaten in een mijnschacht na een explosie. Er zitten nog tien kompels vast in een ander deel van de mijn. Bekijk de reddingsactie hierboven.

 • Jan 01 2021

  Nog geen beslissing over buitenschoolse activiteiten -13-jarigen

  Er is voorlopig nog geen beslissing genomen over het al of niet inperken of stopzetten van buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen. Volgens minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) is het de bedoeling de knoop dinsdag door te hakken. ‘Het is geen optie om deze beslissing voor ons uit te blijven schuiven’, aldus Weyts.

 • Jan 01 2021

  Ons land gelooft in waterstof, maar is dat verstandig?

  Ons land krijgt 5,95 miljard euro uit het Europees herstelplan om onze economie na corona weer op de rails te krijgen. Heel wat geld daarvan wil ons land investeren in waterstof, want België is een koploper op dit vlak. Waarom?

 • Jan 01 2021

  Sint-Truiden op scherp na uitbraak: ‘Hou kinderen weg bij oma en opa’

  Het gaat de verkeerde kant op met de besmettingen in Limburg. Met 1,171 heeft de provincie het hoogste reproductiegetal. De recente uitbraak in Sint-Truiden zet alles op scherp.

 • Jan 01 2021

  Tientallen doden bij aanvallen op militaire basissen in Mali

  In Mali zijn zondag zes soldaten en een dertigtal strijders gesneuveld bij gecoördineerde, gelijktijdige aanvallen op twee militaire basissen, zo melden regeringsbronnen.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Jan 01 2021

  Uittredende Portugese president wint met meer dan 60 procent

  In Portugal is uittredend president Marcelo Rebelo de Sousa herkozen. Al in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen haalde de gematigde conservatief zondag 61,6 procent van de stemmen, zo blijkt uit officiële resultaten uit 98 procent van de kieskringen. Er was door corona een zeer lage opkomst.

 • Jan 01 2021

  Weerbericht | Eerst winterse buien, nadien droger

  De week begint maandagochtend met winterse buien, maar nadien wordt het droger met opklaringen vanaf het westen. Dat meldt het KMI. Het tweede deel van de week wordt gevoelig zachter, maar ook regenachtiger.

 • Jan 01 2021

  Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen

  Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend aan. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn.

 • Jan 01 2021

  Enschedees ziekenhuis aangevallen door relschoppers, politie in Eindhoven belaagd met messen

  In Nederland hebben relschoppers zondagavond rond 23.00 uur het Enschedese ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) belaagd en geprobeerd de ramen in te gooien. ‘Het is verschrikkelijk dat wij nu doelwit zijn. Juist de mensen die zich zo hard hebben ingezet tijdens deze coronacrisis’, zegt een woordvoerster.

 • Jan 01 2021

  WK veldrijden in Oostende op de helling na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavariant

  De uitbraak met de Zuid-Afrikaanse variant van het nieuwe coronavirus in Oostende kan ook sportieve gevolgen hebben. Als de besmettingen niet onder controle geraken, wil burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) het WK veldrijden van volgend weekend afgelasten. ‘Maar die beslissing ga ik niet alleen nemen.’


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Jan 01 2021

  SP.A annuleert ‘nieuwjaarsfeest’ door coronabesmetting Rousseau

  Nieuwjaar vieren zit er dit jaar niet in voor de SP.A. Voorzitter Conner Rousseau was van plan de leden een nieuwjaarsboodschap te brengen, maar corona steekt daar een stokje voor.

 • Jan 01 2021

  Chelsea zet coach Lampard op straat

  Clubicoon Frank Lampard is ontslagen als hoofdtrainer bij de Engelse topclub Chelsea, zo bevestigde de club maandag in een persmededeling.

 • Jan 01 2021

  Arts coronataskforce: ‘Trump presenteerde grafieken die ik nooit heb gemaakt’

  Dr. Deborah Birx, die de Amerikaanse coronataskforce leidde onder voormalig president Donald Trump, beweert in een interview dat iemand Trump verkeerde gegevens moet hebben toegestopt over de coronapandemie. ‘Ik zag de president grafieken presenteren die ik nooit heb gemaakt. Dus ik weet dat iemand een parallelle reeks gegevens en grafieken creëerde om aan de president te tonen.’ Wie hier achter zit is nog niet bekend.

 • Jan 01 2021

  Waarom ook presentatrice Sien Wynants meedoet aan CurieuzeNeuzen in de Tuin

  De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in uw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen tegen de droogte? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. In bovenstaande video vertelt presentatrice Sien Wynants waarom ook zij meedoet aan het onderzoek.

 • Jan 01 2021

  Zinloos geweld op scholier schokt Frankrijk, Macron belt moeder

  Yuriy, een Franse tiener van Oekraïense afkomst is aangevallen door een straatbende en voor dood achtergelaten. De bijzonder gewelddadige aanval werd door een beveiligingscamera geregistreerd en de beelden, die via sociale media zijn verspreid, veroorzaken grote verontwaardiging bij onze zuiderburen. De Franse president Emmanuel Macron heeft getelefoneerd met de moeder van het slachtoffer.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Jan 01 2021

  Opletten voor gladde wegen na sneeuwbuien

  Zondagochtend kon er in het noordoosten van het land nog sneeuw vallen en tegen de avond zorg een nieuwe storing vanuit het zuidwesten voor nog meer (smeltende) sneeuw. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen.

 • Jan 01 2021

  Michel fors tegenover farma: ‘We moeten onze mouwen oprollen’

  Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, heeft fors uitgehaald naar de farmareuzen. Michel maakte zich op de Franse televisie boos om de vertragingen van de leveringen van de coronavaccins. Bekijk zijn uithaal hierboven.

 • Jan 01 2021

  Ronde van Valencia op de helling: provincie laat geen koersen toe

  Sneuvelt er na de Ronde van de Algarve en de Ruta Del Sol op het Iberische schiereiland nog een andere grote voorbereidingskoers in functie van het Belgische openingsweekend ? De kans is groot dat de Ronde van Valencia (3-7 februari) niet zal doorgaan of op zijn minst flink aangepast wordt.

 • Jan 01 2021

  Amnesty International: ‘Egyptische gevangenissen levensgevaarlijk’

  In Egypte worden verschillende gevangenen vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en gezondheidszorg wordt hen opzettelijk geweigerd om hen te straffen. In sommige gevallen leidde dit tot onherstelbare gezondheidsschade of zelfs tot de dood. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International. Ook beschermen autoriteiten gevangenen niet of amper tegen de coronapandemie.