Culinair
-
Cartoon van de dag - april 2021
Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.
-
Van Gucht: ‘Cijfers zijn nog lichtgroen, willen liever donkergroen zien’
De besmettingcijfers kleuren ‘lichtgroen’, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. ‘Terwijl we in deze koude periode nog liever donkergroen zouden zien’, zegt hij. Het aantal ziekenhuisopnames neemt af, maar dat tempo van de afname versnelt voorlopig niet. Dat zou de komende dagen wel kunnen, zegt Van Gucht.
-
Prestigieus golftoernooi keert terug naar België: ‘Eindelijk’
De European Tour golf, de belangrijkste competitie na de Amerikaanse PGA Tour, keert volgend jaar terug naar België. In mei of juni 2022 wordt in Schilde de eerste Soudal Open gehouden. Organisator Golazo bevestigde het nieuws, dat dinsdag al door De Tijd werd gemeld.
-
Scholen heropenen maandag volgens zelfde regeling als voor paaspauze
De scholen gaan na de paasvakantie volledig open voor leerlingen tot en met het tweede middelbaar. Leerlingen in de tweede en derde graad secundair blijven de komende weken deeltijds afstandsonderwijs volgen. De mondmaskerplicht voor het vijfde en zesde leerjaar blijft behouden. Alle ogen zijn nu gericht op het Overlegcomité woensdag.
-
Al 8.000 invallers gevaccineerd na registratie op reservelijst
In één week tijd hebben zich al ruim een half miljoen Belgen geregistreerd op Qvax, de reservelijst voor vaccinatiecentra. Al 8.000 van hen kregen zelfs al een eerste dosis van het vaccin toegediend. In totaal zijn al 2 miljoen Belgen gevaccineerd.
-
Bewoner zwaar toegetakeld na home-invasion in Kleine-Brogel
In het Limburgse Kleine-Brogel werd een inwoner zwaar toegetakeld in zijn villa toen drie indringers de woning binnendrongen en geld eisten. Dat meldt Het Belang van Limburg. Maandagavond was de zoektocht naar de overvallers nog steeds aan de gang.
-
Navo-topman eist terugtrekking Russische troepen bij Oekraïne
Rusland moet de troepen terugtrekken die het naar Oekraïne en de grens met het oosten van dat buurland heeft gestuurd. Dat zei Navo-topman Jens Stoltenberg dinsdag, voorafgaand aan overleg dat de Navo-ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken woensdag houden.
-
Coronablog | Eerste 36.000 Janssen-vaccins geleverd
Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
-
Japans uithangbord tegen wil en dank
De 85ste Masters, het belangrijkste toernooi in de golfsport, is gewonnen door Hideki Matsuyama (29). Na de tennisster Naomi Osaka heeft Tokio 2021 een nieuw uithangbord. Ook al wil hij vooral een ster in de schaduw zijn.
-
Avondklok in Minneapolis na dood zwarte jongeman tijdens verkeerscontrole: ‘Dienstwapen verward met taser’
De burgemeester van de stad Minneapolis, in de Amerikaanse staat Minnesota, heeft maandag een avondklok van 19 tot 6 uur afgekondigd na de rellen wegens de dood van een zwarte jongeman tijdens een verkeerscontrole. ‘We moeten vannacht de vrede bewaren’, zei Jacob Frey. De avondklok zal ook van kracht zijn in onder meer tweelingstad Saint Paul.
-
Barcelona verdrinkt in de schulden, maar is wel de meest waardevolle voetbalclub ter wereld
Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft haar lijst met meest waardevolle voetbalclubs ter wereld uitgebracht. En voor het eerst staat FC Barcelona bovenaan.
-
Daling van ziekenhuisopnames zet door
Terwijl het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt, stijgt wel het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen en het aantal overlijdens. Dat blijkt dinsdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
-
Dit zullen onze olympische atleten dragen in Tokio
Onze olympische atletes weten al wat straks in hun koffer zal zitten, op weg naar Tokio. In een videospot showen ze de officiële kledij voor de komende Olympische Spelen.
-
E313 weer volledig versperd richting Antwerpen na ongeval in Geel
Voor de derde werkdag op rij is op de E313 richting Antwerpen een ernstig ongeval gebeurd in een file ter hoogte van Geel. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De snelweg is er volledig versperd nadat een bestelwagen inreed op een vrachtwagen.
-
Japan gaat vervuild water van kernramp Fukushima in zee lozen
Japan gaat radioactief afvalwater van de nucleaire ramp in Fukushima van tien jaar geleden in zee lozen. Een plan dat niet in goede aarde valt bij buurlanden China en Zuid-Korea. In totaal gaat het om meer dan 1 miljoen ton aan vervuild water.
-
Mahdi wil asielzoekers tewerkstellen in de zorg
Een 200-tal asielzoekers zou in de zorg kunnen werken. Dat blijkt uit een eerste intensieve bevraging door Fedasil, op vraag van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V).
-
Officieel: Gentse Feesten ook deze zomer afgelast
Wat al weken in de lucht hing, is nu ook officieel: de Gentse Feesten zullen ook in de zomer van 2021 niet doorgaan. Het Gentse stadsbestuur heeft maandag met een officiële mededeling het volksfeest geannuleerd.
-
Onderzoek naar Optima-topman Piqueur afgerond
Het Oost-Vlaamse gerecht wil de ex-bankier Jeroen Piqueur na vijf jaar onderzoek voor de strafrechter brengen.
-
Publiek wil na lockdown weer (en meer) naar cultuurvoorstellingen
Zowat 90% van de cultuurbezoekers mist de livebeleving, blijkt uit een rondvraag. Een vijfde wil na corona zelfs vaker cultuur meepikken.
-
Vijf jongeren krijgen tot 40 maanden cel voor beroven homo’s op carpoolparking
Vijf jongeren uit Waasmunster, allemaal twintigers, zijn veroordeeld tot 40 en 30 maanden cel, volledig met probatie-uitstel, voor het beroven van mannen op de carpoolparking aan de E17 in Waasmunster. Maandenlang waren ze daar in de zomer van 2020 mee bezig.
-
Vlamingen geven vastgoed in Ardennen een boost
Corona veroorzaakte in 2020 een Vlaamse toeloop op vakantiehuizen in de Ardennen. In sommige gemeenten was ruim een op de drie kopers een Vlaming, en dat duwt de prijzen omhoog. In en rond Durbuy is zelfs sprake van een ‘Marc Coucke-effect’.
-
Levert corona ons straks ook een vaccin tegen malaria op?
We durven het haast niet te schrijven maar misschien is er toch een positief kantje aan deze corona-pandemie. De bestrijding van het virus heeft een beslissend duwtje gegeven aan een nieuwe vaccinatietechnologie – een technologie die ons nog meer belangrijke vaccins kan opleveren tegen bijvoorbeeld hondsdolheid of malaria. Wat maakt deze mRNA-techniek zo bijzonder? En kan dit ons ook dichter brengen bij de succesvolle bestrijding van ziektes zoals kanker?
-
Minstens twintig doden bij busongeval in Peru
Bij een zwaar busongeluk in het noordwesten van Peru zijn maandag minstens twintig mensen omgekomen. Veertien anderen raakten gewond.
-
‘100.000 klachten door aanpassing zendschema na dood prins Philip’
Het nieuws dat prins Philip (99) vrijdag overleden was, zette de Britse openbare omroep BBC ertoe aan het volledige zendschema overhoop te gooien. Tot ergernis van heel wat kijkers: het regende klachten.
-
Coronablog | Amerikaanse gezondheidsinstanties vragen inentingen met Janssen-vaccin te pauzeren
Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
-
Nina Derwael mist het EK turnen: ‘Beste beslissing’
Nina Derwael moet door een voetblessure forfait geven voor het EK turnen in het Zwitserse Bazel (21-25 april). Dat maakte de gymfederatie maandag bekend.
-
Acht op de tien tijdelijk werklozen zien opleiding zitten
Vier op de tien mensen in technische werkloosheid hebben er al een opleiding of een tijdelijke job opzitten. Nog eens vier op tien heeft er wel interesse voor, blijkt uit een enquête van VDAB. Waar het dan blijft hangen? De onzekerheid wanneer de lockdown erop zit en een gebrek aan ondersteuning en informatie. ‘We lanceren een campagne om opleidingen in de kijker te zetten’, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
-
Bodycam filmt hoe agente zich vergist bij fatale arrestatie Daunte Wright
De politieagente van Minneapolis die zondag tijdens een verkeerscontrole een 20-jarige ongewapende zwarte man doodschoot, wilde blijkbaar een taser afvuren, maar heeft in plaats daarvan ‘per ongeluk’ haar dienstwapen afgevuurd. Dat heeft de politiechef van Minneapolis maandag gezegd na een analyse van de bodycambeelden.
-
Duitsland is weer een beetje hip, dankzij ‘De mol’
Sinds enkele weken speurt Vlaanderen weer massaal naar De mol. Dat gebeurt dit seizoen tegen de achtergrond van bunkers, wijngaarden en prachtige Duitse plaatsjes.
-
Uit Russische slaapkamer geredde bruine beer heeft nieuwe thuis in België
Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft er sinds dit weekend een nieuwe gast bij. Na een reis van 2.800 kilometer vanuit het Russische Moermansk is een jonge bruine beer in ons land aangekomen om hier zijn nieuwe leven te starten. Het dier werd gered van een leven in gevangenschap in een slaapkamer.
-
Guy was ‘te Zwanger’ voor de servers
‘We gaan die servers doen ontploffen!’, zei Zwangere Guy bij de aankondiging van zijn eerste virtuele liveshow in de AB. Die voorspelling klopte iets té goed: technische problemen belemmerden een interessant concept.