Internet en interactieve TV 336x280
Internet en interactieve TV 336x280
  / /

Gezondheid & Psycho

 • Sep 09 2019

  Vrouw van slachtoffer verkeersagressie spreekt van racistisch motief

  De echtgenote van de man die vrijdag ernstig gewond raakte bij een geval van verkeersagressie op de Grotesteenweg in Berchem zegt dat de dader een racistisch motief had.

 • Sep 09 2019

  Supporters gooien duizenden knuffels op veld tijdens wedstrijd

  Naar jaarlijkse traditie gooiden de supporters van ADO Den Haag zondag zo'n 4.000 knuffels op het veld tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. Bekijk de knuffelregen in de video hierboven.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Sep 09 2019

  Betogers Hongkong zingen Brits volkslied en vragen Groot-Brittannië om hulp

  De politie in Hongkong heeft zondag traangas en waterkanonnen ingezet om duizenden betogers in Hongkong uiteen te drijven. Een deel van hen ging ook protesteren aan het Britse consulaat.

 • Sep 09 2019

  SpaceX test noodprocedure van commerciële ruimtetaxi

  Het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX heeft vorige week beelden verspreid van hun commerciële ruimtetaxi Crew Dragon. In geval van gevaar of nood is het namelijk de bedoeling dat de capsule uit zichzelf kan ontsnappen. Dankzij acht SuperDraco-motoren kan het ruimtetuig op korte tijd wegschieten aan 701 kilometer per uur. Dat blijkt uit 700 tests waar SpaceX enkele beelden van deelde (zie boven).

 • Sep 09 2019

  Europese Commissie onderzoekt fiscale gunst aan 39 multinationals

  De Europese Commissie gaat onderzoeken of de zogenoemde excess profit rulings die 39 Belgische mulitnationals genoten geen illegale staatssteun vormt.

 • Sep 09 2019

  Openbaar Ministerie eist celstraf en zware boetes voor treinramp Buizingen

  Op het proces over de treinramp in Buizingen, die op 15 februari 2010 het leven kostte aan negentien mensen, heeft het parket-generaal een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel en een geldboete gevorderd voor de treinbestuurder van de P-trein die bij het ongeval betrokken was. Het OM eist ook zware boetes voor de NMBS en Infrabel.

 • Sep 09 2019

  Maouane en Nollet verkozen tot nieuw voorzittersduo Ecolo

  De algemene vergadering van Ecolo heeft zondag uittredend covoorzitter Jean-Marc Nollet en de Brusselse Rajae Maouane met 92 procent van de stemmen verkozen als voorzitters van de partij. Ze waren het enige duo dat zich kandidaat had gesteld.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Sep 09 2019

  Minder overgewicht maar meer psychologische klachten bij Vlaamse jongeren

  Vlaamse jongeren hebben minder overgewicht, maar ervaren meer psychologische klachten dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit het onderzoek Jongeren en Gezondheid (UGent) bij 11.000 respondenten.

 • Sep 09 2019

  Australische Ashleigh Barty topt opnieuw WTA-ranking, Elise Mertens blijft 24e

  De Australische Ashleigh Barty staat op de maandag verschenen WTA-ranking opnieuw op de eerste stek. Ook Elise Mertens blijft status quo als 24e.

 • Sep 09 2019

  Elio Di Rupo stopt als voorzitter PS

  De kogel is door de kerk bij de PS. Op RTL bevestigde PS-voorzitter Elio Di Rupo dat hij het voorzitterschap loslaat. Op 19 of 20 oktober komen er voorzittersverkiezingen. De weg ligt open voor Paul Magnette om over te nemen.

 • Sep 09 2019

  Exitpoll voorspelt grote verrassing na eerste ronde presidentsverkiezingen in Tunesië

  Volgens een exitpoll stoten een onbekende rechtenprofessor en een controversiële mediamagnaat door naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Tunesië. De uitslag toont de grote onvrede bij de bevolking over de heersende politieke klasse aan, en dat in het land waar de Arabische Lente begon.

 • Sep 09 2019

  Gehypet designcollectief Vetements neemt afscheid van zijn meester

  Demna Gvasalia verlaat Vetements, het ontwerperscollectief dat hij vijf jaar geleden lanceerde en de modewereld op zijn kop zette. ‘Mijn missie zit erop.’


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Sep 09 2019

  Italiaanse analist over Lukaku: ‘Enige manier om hem te stoppen is tien bananen naar hem te werpen’

  De racismerel rond Romelu Lukaku leek in Italië net voorbij te zijn, tot een Italiaanse analist dit weekend opnieuw een racistische uitspraak deed over de Rode Duivel.

 • Sep 09 2019

  Jasper Stuyven “zwaar ontgoocheld” dat hij niet mee mag naar het WK: “Ik begrijp het niet goed”

  Bondscoach Rik Verbrugghe wist dat hij enkele renners zou moeten teleurstellen met een niet-selectie. Jasper Stuyven is er bijvoorbeeld niet bij in Yorkshire, hij staat op de lijst van reserves. “Ik voelde mijn niet-selectie aankomen”, zegt hij. “Gisteravond kreeg ik dan een telefoontje van Rik en werd dat nieuws bevestigd. Ik ben zwaar ontgoocheld.”

 • Sep 09 2019

  Karolina Pliskova heeft ticket voor WTA-finals beet

  Karolina Pliskova (WTA 2) mag zich opmaken voor de WTA-finals. De 27-jarige Tsjechische verzekerde zich van deelname na haar zege van zondag op het WTA-toernooi in het Chinese Zhengzhou.

 • Sep 09 2019

  Kitir geen kandidaat om SP.A-voorzitter te worden

  Meryame Kitir is geen kandidaat om SP.A-voorzitter te worden. Dat schrijft de SP.A-Kamerfractieleider op haar Facebookpagina.

 • Sep 09 2019

  Reddingsschip Ocean Viking klaar om terug te keren naar Libië

  Het reddingsschip Ocean Viking maakt zich zondag klaar om terug te keren naar Libië. De Italiaanse regering gaf het schip zaterdag de toestemming om de haven van het eiland Lampedusa binnen te varen om de 82 migranten aan boord te laten ontschepen.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Sep 09 2019

  Reizende tentoonstelling Ocean Plastics Lab komt naar Brussel

  Ocean Plastics Lab, de reizende internationale tentoonstelling die toont hoe we de strijd moeten aangaan met plastic afval in de oceanen, komt naar Brussel.

 • Sep 09 2019

  Bussen rijden gratis in Brugge door actie De Lijn

  Reizigers in Brugge kunnen vandaag de bus nemen zonder te betalen. De vakbonden organiseren de betaalstaking omdat er volgens hen een structureel personeelstekort is en omdat er materiaalproblemen zijn.

 • Sep 09 2019

  Vierarmentunnel afgesloten vanwege een technisch defect

  De Vierarmentunnel op de Buitenring (R0) in Tervuren is momenteel afgesloten vanwege een technisch defect aan de elektrische installaties.

 • Sep 09 2019

  Ook Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq in selectie voor WK wielrennen

  Bondscoach Rik Verbrugghe heeft de laatste drie namen voor de Belgische selectie op het WK wielrennen bekendgemaakt. Ook Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq mogen hun koffers pakken voor het wereldkampioenschap in het Engelse Yorkshire, dat op zondag 29 september wordt gereden.

 • Sep 09 2019

  ‘Vermiste’ koelkasten en diepvriezers veroorzaken grote milieuschade

  Meer dan 200.000 koelkasten en diepvriezers zijn vorig jaar ‘verdwenen’, omdat ze niet bij een erkende verwerker werden teruggebracht. Dat meldt Recupel, verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Sep 09 2019

  Thomas Cook in financiële problemen: 'Dringend 1 miljard euro nodig'

  Reisorganisatie Thomas Cook (Neckermann) zit in financiële problemen. Er is acuut meer dan 1 miljard euro nodig om het zwakke winterseizoen door te komen. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf zondag.

 • Sep 09 2019

  Een alien of een ballon van 50 euro?

  Van Deerlijk over Gent tot Oudenaarde, Sint-Niklaas en Reet. Vanuit heel Vlaanderen kwamen er zaterdagavond meldingen van een ‘exploderende bol’ hoog aan de hemel. Het ufo-meldpunt kreeg in geen tijden nog zoveel berichten binnen over eenzelfde fenomeen. ‘Een ontplofte weerballon’, menen ze daar. ‘Maar van wie dan?’, vraagt weerman David Dehenauw zich af. ‘Wij lieten er geen op.’

 • Sep 09 2019

  Saudi-Arabië stopt tijdelijk productie op aangevallen oliesites

  Twee grote Saudische olie-installaties zijn stilgelegd na een drone-aanval zaterdagochtend. De Saudische uitvoer wordt daarmee gehalveerd, waardoor de globale olie-productie daalt met vijf procent.

 • Sep 09 2019

  Meer dan 2.000 foetussen gevonden in woning Amerikaanse dokter

  In de Amerikaanse staat Illinois zijn in de woning van een onlangs overleden dokter 2.246 foetussen aangetroffen.

 • Sep 09 2019

  Naomi Campbell maakt statement in choquerende jurk

  Het Britse topmodel Naomi Campbell heeft tijdens de Londense modeweek een controversiële jurk aangetrokken. Het gaat om een witte creatie met een rode vlek, die doet vermoeden dat ze een schotwonde heeft.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • Sep 09 2019

  Wallonië boos over geheime verkoop Voo (Waalse Telenet)

  De Waalse regering overweegt om een speciaal commissaris naar de intercommunale Nethys te sturen. Reden is de geheime verkoop vlak voor de verkiezingen van Voo, het Waalse Telenet, aan het investeringsfonds Providence.

 • Sep 09 2019

  Victoria Beckham gaat voor tijdloze Engelse klasse met felle kleuraccenten

  Victoria Beckham stelde haar nieuwste collectie voor tijdens de Londense modeweek en wel in het indrukwekkende Durbar Court, op een steenworp van Downing Street. Net als haar locatie ademde de collectie vooral tijdloze klasse uit, met klassieke snitten, jurken en blouses met ruches, losse bloemetjesjurken en stijlvolle maatpakken. Die kregen hier en daar een flinke twist mee door de gedurfde kleurkeuzes voor felgroen, chocoladebruin, roze en paars. De ontwerpster had duidelijk goed naar de Britse mode uit de jaren zeventig gekeken. Zelf bleek ze vooral fan te zijn van de stukken met ruches. ‘Ik hou ervan hoe ze rond je lichaam dansen als je erin beweegt’, zei ze achteraf. ‘Je voelt je er bijzonder sexy in en dat zonder al te veel bloot te tonen.’ Ze gaf bovendien nog mee dat ze haar silhouetten bewust eenvoudig had gehouden. ‘Maar de kleuren zorgen ervoor dat je je ermee kunt uitdrukken. Vroeger droeg ik enkel zwart, maar later leerde in inzien dat het net kleur is dat flatterend werkt.’

 • Sep 09 2019

  Zoekactie naar twee vermiste duikers stopgezet

  De zoekactie naar de twee vermiste sportduikers die zondag startte, wordt stopgezet. Dat meldt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) maandag. Alle middelen werden teruggeroepen. ‘De overlevingskansen zijn te klein geworden’, luidt het.

 • Sep 09 2019

  Klimaatactivisten kapen omroeppost van conducteur op IC-trein naar Oostende

  Enkele Gentse klimaatactivisten hebben dit weekend een actie georganiseerd op een IC-trein van Gent naar Oostende. Toen de trein op weg was naar Brugge klonk plots een opmerkelijke mededeling door de speakers. Bekijk hierboven de beelden die Extinction Rebellion Belgium zelf verspreidde van hun actie.