Internet en interactieve TV 336x280
Internet en interactieve TV 336x280
  /

Life&Style

 • May 05 2021

  Cartoon van de dag - mei 2021

  Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

 • May 05 2021

  Tien lijken in tuin van oud-politieagent in El Salvador

  Op het land van een oud-politieagent in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador hebben forensisch onderzoekers een gruwelvondst gedaan. Er lagen tien lichamen begraven, van zeven vrouwen en drie kinderen.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • May 05 2021

  Prins Harry vergelijkt leven in koninklijke familie met zoo en The Truman show

  In een nieuw interview zegt prins Harry dat het leven in de koninklijke familie te vergelijken valt met de film ‘The Truman show’ en een zoo. ‘Ik praat nu over mijn eigen mentale gezondheid om anderen te helpen.’

 • May 05 2021

  Chinese robotjeep op Mars geland

  China is er vannacht in geslaagd zijn robotjeep op Mars te laten landen, een primeur voor het Aziatische land. Dat meldt de openbare televisiezender CCTV.

 • May 05 2021

  Coronavirus - Alle indicatoren nog steeds in dalende lijn

  Minder besmettingen, minder mensen in het ziekenhuis, minder overlijdens. Alleen het aantal vaccinaties stijgt.

 • May 05 2021

  Indiase variant is ‘helft besmettelijker’, zegt Brits rapport

  Britse wetenschappers slaan alarm over de Indiase variant. ‘Dit kan leiden tot een enorme toename van besmettingen.’

 • May 05 2021

  Mondmaskers mogen (voor gevaccineerden) af in VS: ‘Een mijlpaal’

  Wie volledig gevaccineerd is in de Verenigde Staten, op dit ogenblik zo’n 35 procent van de inwoners, moet geen mondmasker meer dragen of afstand houden. ‘Als je volledig gevaccineerd bent, kan je de dingen beginnen te doen die je niet meer deed door de pandemie.’


  Internet en interactieve TV 336x280
 • May 05 2021

  Antwerpen vreest weerslag conflict Midden-Oosten

  Antwerpen vreest dat het escalerende conflict in Palestina en Israël zou overwaaien naar de koekenstad. Antwerpen kent een grote joods en moslimgemeenschap.

 • May 05 2021

  Asielcentrum in Bilzen komt er dan toch niet

  ‘Het asielcentrum in Bilzen komt er niet.’ Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Maar dat betekent niet dat de brandstichters en hun supporters hebben gewonnen. ‘We willen extra plaatsen in de lokale opvang.’

 • May 05 2021

  Brandweer zet duizenden geiten in tegen natuurbranden in Californië

  De brandweer in het Amerikaanse Oakland laat meer dan 2.000 geiten grazen in droge gebieden. Na de hevige natuurbranden vorig jaar hopen ze dat de dieren het droogste gras kunnen opeten zodat de kans op spontane branden verkleint. Bekijk het in de video hierboven.

 • May 05 2021

  Corona | Reizen in Europa: alles wat u moet weten, opgesomd per land

  Hoe zit het precies met de coronamaatregelen in Europese landen? Mag u op citytrip in Frankrijk een terrasje doen? In Spanje naar een museum? En wanneer moet u bij terugkeer van uw reis in quarantaine? Een overzicht.

 • May 05 2021

  Coronablog | Taxibedrijven bereiden een klacht voor om coronasteun

  Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • May 05 2021

  Geen La Boum 3, zegt organisatie

  Het collectief L’abîme, dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement La Boum 2 organiseerde, ziet naar eigen zeggen af van de organisatie van La Boum Test, een nieuw evenement dat normaal gezien vandaag in het Ter Kamerenbos zou plaatsvinden. Dat heeft het collectief vrijdag laten weten via Facebook.

 • May 05 2021

  Honderden inwoners van Glasgow omsingelen bus immigratiedienst en eisen vrijlating twee Indiase mannen

  In een wijk in het Schotse Glasgow hebben donderdag honderden inwoners een bus van de immigratiedienst omsingeld. Twee Indiase mannen werden ’s morgens opgepakt in hun woning terwijl ze Eid al-Fitr ofwel het Suikerfeest aan het vieren waren en dat vonden velen niet kunnen. Na een dag lang protesteren heeft de politie van Glasgow de twee mannen uiteindelijk vrijgelaten.

 • May 05 2021

  Intensieve Israëlische aanvallen op vijfde dag van geweld

  Israëlische lucht- en grondtroepen bestoken de Gazastrook vanuit Israël in ‘de zwaarste aanval tot nu toe’. Hamas reageert met raketten gericht op Israëlische steden. De dodentol blijft oplopen, met 119 aan Palestijnse en 8 aan Israëlische kant. 24 scholen en 200 huizen zijn vernield in de Gazastrook.

 • May 05 2021

  Ria en Jos. Over zorgen voor elkaar

  Ria (65) en Jos (53) Peeters zijn zus en broer. Jos heeft een meervoudige handicap – zijn mentale leeftijd is twee, drie jaar maar hij weet wél alles van The Beatles, van grasmaaiers en van snooker. Ria, de tweede oudste van acht kinderen, zorgt voor hem. Sinds een tijd houdt de vraag ‘Wat met Jos?’ de familie bezig. Recent is de kwestie héél erg op scherp gesteld voor Ria en Jos…

 • May 05 2021

  Vertrouwen in politici is motor voor vaccinatie

  Nederlandstaligen zijn de laatste maanden meer geneigd zich te laten inenten tegen covid-19 dan Franstalige inwoners van ons land. Vier op de tien niet-gevaccineerde Franstaligen weigert zelfs zich te laten prikken.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • May 05 2021

  Voor vijfde nacht op rij beschietingen Israël en Hamas

  Het geweld tussen Israël en de Palestijnen heeft ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Het was de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten werd.

 • May 05 2021

  Wanneer worden complottheorieën echt gevaarlijk?

  Complottheorieën kunnen levens kosten, soms door het vertrouwen in de geneeskunde te ondermijnen, soms door terroristen te inspireren tot aanslagen. Elke vorm van extremisme heeft zijn eigen complottheorie. Maar is elke complotdenker gevaarlijk?

 • May 05 2021

  ‘Financiële steun aan horeca stoppen zodra ze open mogen’

  Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) wil zo snel mogelijk komaf maken met de steunmaatregelen voor noodlijdende sectoren. ‘Bedrijven die er op eigen houtje in een normale economie niet in slagen te overleven, die mogen we ook niet met overheidsmiddelen in leven houden.’

 • May 05 2021

  Grote kans dat we derde prik coronavaccin krijgen

  De kans is zeer groot dat vanaf eind dit jaar de eerste landgenoten een derde dosis van een coronavaccin krijgen. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, die momenteel bezig is met de praktische uitwerking van die derde prik.

 • May 05 2021

  Burgers kunnen mede-eigenaar worden van windmolens op zee

  Burgers, gemeenten, verenigingen en kmo’s kunnen binnen enkele jaren allemaal mede-eigenaar worden van windmolens in de Noordzee. De ministerraad heeft daarover een voorstel goedgekeurd van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen).


  Internet en interactieve TV 336x280
 • May 05 2021

  Zwaarbewolkt met regen gevolgd door opklaringen en buien

  We kunnen u nog steeds geen plezier doen met een weerbericht vol zon en mooie temperaturen.

 • May 05 2021

  Kunnen we onze tuinen en parken langzaam zien opwarmen?

  Hoe snel warmt de bodem van de Vlaamse tuinen en parken op in de lente en de zomer? Kunnen we golven van opwarming detecteren? Kijk naar het overzicht voor Vlaanderen en zoom in op een regio of gemeente. U kan de tijdlijn automatisch laten open, of zelf terug- en doorspoelen.

 • May 05 2021

  Amerikaanse politie redt mensen uit hun brandende auto’s na ongeluk

  Drie politieagenten hebben donderdag mensen uit een benarde situatie gered langs een snelweg in Louisville. Twee chauffeurs werden betrokken in een auto-ongeluk waarbij hun auto’s in brand vlogen. Door de snelle actie van de politie kwam iedereen er levend vanaf. Bekijk de bodycambeelden in de video hierboven.

 • May 05 2021

  Weervrouw krijgt slappe lach door technische storing

  Een technische storing gaf het weerbericht van het Amerikaanse Fox9 op dinsdagavond een psychedelisch kantje. De weervrouw die op dat moment aan het werk was, wist niet wat haar overkwam, maar had het duidelijk naar haar zin. ‘Wil je één Jennifer, of twee Jennifers ...’, aldus Jennifer McDermed. Bekijk het in de video hierboven.

 • May 05 2021

  Wilde everzwijnen omsingelen vrouw op parking supermarkt nabij Rome

  Een familie everzwijnen heeft donderdag een vrouw achtervolgd nadat ze boodschappen had gedaan ten noorden van Rome. Ze omsingelden haar waardoor ze geen andere keus had dan haar inkopen te laten vallen. De dieren aten alles op en gingen er weer vandoor.


  Internet en interactieve TV 336x280
 • May 05 2021

  Coronablog | Vaccinatie in Brussel het laagst waar corona hardst toeslaat

  Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.

 • May 05 2021

  Chinees ruimtetuig klaar voor landing op Mars

  De Chinese Marsverkenner Zhurong zal een van de komende dagen op de planeet Mars proberen te landen. Dat heeft de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA vrijdag gezegd.

 • May 05 2021

  Waar liggen de warmste en koelste tuinen van Vlaanderen?

  Welke tuinen en parken behoren tot de koelste of warmste van Vlaanderen? Zoom en klik op de stippen, om te ontdekken welke tuin achter welke stip zit, en hoe uiteenlopend de verschillen zijn tussen de tuinen en parken in Vlaanderen.

 • May 05 2021

  Onweer leidt tot wateroverlast en bliksemschade

  Het onweer van vrijdagmiddag en -avond heeft in Vlaanderen lokaal lelijk huis gehouden. Her en der liepen straten en kelders onder. In Lokeren werd een woning zwaar getroffen door de bliksem. Er vielen geen slachtoffers.